Bewust, toekomstgericht kopen

Een nieuwbouwwoning is een goede voorbereiding op de toekomst. De overheid stelt energieprestatie-eisen aan woningen ter voorbereiding op de toekomst. Om met elkaar nog lang te kunnen genieten van een goed milieu, is het zaak om nu de juiste maatregelen te treffen; ook ik het kader van duurzaam bouwen.
Duurzaamheid betekent onder meer bewust omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Daarom worden de woningen in nieuwbouwproject ‘de Berken Klaaswaal’ gasloos gebouwd, goed ge├»soleerd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Dit zijn enkele voorbeelden die passen bij toekomstgericht bouwen.

NOM-
woningen

De Berken Klaaswaal zijn ‘0-op-de-meter ‘(NOM) woningen. Dit betekent dat de woningen jaarlijks evenveel of meer energie opwekken dan de bewoners zullen gebruiken voor verwarming, koeling en warm water, apparaten en verlichting. De woningen worden daarom ook opgeleverd met het energielabel A++++; het meest gunstige label dat staat voor duurzaam en energiezuinig. De bewoners kunnen rekenen op een grote besparing op de energiekosten en genieten van extra wooncomfort. Zo dragen we bij aan de klimaatdoelstellingen; goed voor mens en milieu!